tisdag 15 juni 2010

Smarriga recept!

Här är ett recept på BÄRPAJ, som jag har fått av min svägerska Britt. Mycket margarin/smör, men ibland får man unna sig!

150-175 g smält smör/margarin
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Blanda alla torra ingredienser med avsvalnat smör/margarin. Tryck ut smeten (2/3) med fingrarna i en pajform (smeten ska vara "smörig"). Häll på 200 g blåbär/hallon eller jordgubbar/rabarber. På med potatismjöl och en 0,5 dl strösocker. Klicka på resten av smeten. Grädda i 225 grader ca 20 min.

För variation: bland 50 g mörk choklad, 1 dl grovhackad mandel i smeten.
Eller: strö kokos över innan du gräddar.
Den som önskar, kan tillsätta 1 dl havregryn i smeten.

Färdig marsansås till!

HALLONPANNACOTTAPAJ!
En blandning av pannacotta och cheesecake.

Gör så här:
1.12 digestivekex och 75 g smör/margarin mixas i en matberedare. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
2. Lägg 3 gelatinblad i en skål med kallt vatten.
3. Sjud grädde & socker i en kastrull på svag värme, tills sockret har löst upp sig.
4. Ta upp bladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden.
5. Ta bort kastrullen från spisen och låt svalna lite.
6. Mixa hallon till puré. Rör ner 200 g philadelphiaost och hallonen i grädden. Vispa till slät kräm och häll i formen. Täck över väl med plast & folie. In i frysen minst 4 timmar, om du inte vill ha "glass-känslan", ställ endast in den i kylskåpet, minst 4 timmar. Ta ut när du ska äta den. Garnera med hallon/jordguppar och en stor rosa rosenknopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar