måndag 21 juni 2010

Alla badar

Söndagen gick i "badandets tecken". Lång sovmorgon och lång frukost igen. Skönt! Sen var det sol, bad och mat för hela slanten.



Emelie gillar att läsa i solen. Romaner eller modetidningar.



Vårt hus ligger i centrala Sala, i ett villaområde. Huset ligger vid en vändplan, sista huset på gatan. Vi har en å bredvid och två broar över till ett annat villaområde. På andra sidan järnvägen breder åkrarna ut sig. Jättebra promenadstig med Hjalmar. Det tar ca 8 minuter att cykla ner på stan och ändå bor vi så insynskyddat. Det är så skönt! Både jag och Andreas är uppvuxna på landet coh det är klart att man saknar "landet" på sommaren. Men endast då. Höst, vinter och vår är perfekt i stan (en liten pittoresk som vår). Vårt "landet" blir Stockholms skärgård; hav, träd, fåglar, fiskar, ormar, kottar och bär.







Omgivningar runt vår hus. Ån är ett populärt tillhåll för vår hund, när han blir för varm. När barnen badar i poolen så blir han jätteglad, men han hoppar inte i (det får han inte!), men dra ner till ån händer. I går igen.



Hjalmar i godan ro!



Egentligen är det inte bra för Hjalmar att bada så där mycket, men vi får vara desto mer noga med att torka hans öron och päls. Misstänker att läsare som är hundägare, vill komma med goda råd nu ;o).

Besöket från Örebro avslutades med cheesecake & jordgubbar. Mums!
Cheesecake är en enkel dessert att göra. Gör så här: Vispa 3 äggvitor i en bunke, vispa 3 dl vispgrädde + vaniljsocker i en bunke, vispa 3 äggulor + 200 g philadelphia ost + 1,5 dl strösocker i en bunke. Blanda allt försiktigt & tillsätt en halv pressad lime. Mixa ca 12 digestive kex och blanda med ca 100 g smält smör (går bra att utesluta smöret). Tryck ut kexblandningen i botten och häll i smeten. Ställ i frysen. Vips så var det klart!





Nu är lunchen slut. Lugn, lugn jag hann äta också!

När jag kommer hem från jobbet åker jag direkt till Solweig i Tärnsjö. Vi är ett gäng barnledare som ska göra slutplaneringen för vårt barnläger "Mini-SMUCK" på Älvåsa om två veckor. Det kommer bli jättekul!

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar