Ca 12 bitar
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Sätt ugn på 175 grader. Ner i form och grädda i 30 min. Kom ihåg att inte använda elvisp till socker och ägg. En kladdkaka ska RÖRAS.
Glasyr:
1,25 dl vispgrädde får sjuda. Dra i från plattan och lägg i 100 g mörk choklad (100%). Tillsätt 1 tsk vaniljsocker. Låt svalna lite. Bre ut över kakan.
Lägg på färska eller frysta bär när kakan har svalnat helt. Den ska helst vara kylskåpskall. Servera vaniljglass eller vispgrädde till. Voila!
Åh, vad kul Anette att du börjat blogga! Vad fin din sida ser ut. Den vill jag följa.
SvaraRaderaGrattis!
Jag har en tidning i DN idag med spännande läsning som jag skrivit, kan läsas som blädderpdf på länken
http://issuu.com/impacta_ab/docs/birgerjarl
Grattiskramar Anna Clara