torsdag 4 november 2010

Roligt går fort

Försöker minnas vad vi gjorde i lördags... var tvungen att fråga barnen. Vi införskaffade tunnelbanekort för en vecka (helt nödvändigt). Solen lyste, vilket den har gjort varje dag! Temperaturen har pendlat mellan +16 - +10. Vi tog tunnelbanan ner till Wall street, finansdistrikten. Där letade vi oss vidare till Staten Island färjan. Med den åkte vi ut på vattnet runt Manhattan. Vi såg "Statue of Liberty", frihetsgudinnan och Emelie fotade frenetiskt. Väl tillbaka åkte vi till "Macy's". Ett gigantiskt varuhus med både dyra och hyfsade priser. Mycket är billigare i USA än i Sverige.

Det som har varit det bästa med resan är att få så mycket tid med varandra, att få visa tjejerna allt fantastiskt med New York. Vi har varit noga med att visa flera sidor. Allt från lyx, till Chinatown och enklare kvarter (dock ej farliga, vilket det finns en del). Något som är mycket påtagligt här, överallt, är all säkerhet. Amerikanerna lever verkligen med ett osynligt hot mot sig. Jag menar terroristattacker. Nu är även ekonomin i botten och många har det svårt. Det var kongressval i går och det märktes här.

Jag följde med båda tjejerna (vid olika tillfällen) in på affären "Victoria secret". De säljer underkläder, sportkläder, nattlinnen, smink och hudvårdsprodukter. Allt är så glammigt och princess-aktigt. Allt FÅR vara mer glammigt och glittrigt i USA. Kul tycker vi!

Maken och tjejerna gjorde flest fynd på Macy´s. Jag hamnade helt utpumpad på Starbucks coffee. För att orka äter vi frukost, lunch och middag varje dag + kaffe/glass/kaka ibland.

Kvällen avslutade vi på en restaurang nära hotellet. Deras hamburgare, cole slaw, sallad, pommes frites och salladsdressing var SÅ god! MUMS filibabba!

Zzzz....
OBS! Bilder läggs ut när vi kommer hem till Svedala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar