söndag 7 november 2010

Hemma + New York

Jetlagen kom ikapp oss natten som var. Ingen i familjen somnade före 03.30! Vi hade inte sovit varken fredag dag eller lördag dag och inbillade oss att det skulle gå bra att sova på nätterna, men nej. Ville väldigt gärna gå till kyrkan så jag masade mig upp och följde med Andreas. Elin hängde också på. Vi hade en ekumenisk (flera kyrkor tillsammans) gudstjänst i Heby. Lovsången var underbar och det var härligt att prisa Gud. Andreas predikade. Sen var det fika och hinna prata med många vänner!

På vägen hem tittade vi in i vår kyrklokal i Sala. Arthur och Rauni var där och målade och spacklade. Vilka hjältar! Nästa söndag är det min och Andreas tur. Efter att ha klivit in genom hemdörren så stupade jag i säng och sov ca 1,5 timme. Så skönt! Men jag blev väckt av att dörrklockan då Emelies bästisar kom, och det var bra. Dags att gå upp och laga middag. Ikväll blir det flygande Jakob med kassler + ris och grönsallad.

Recept:
Smörj en stor form. Ta färdigstekt kyckling eller kassler. Lägg i skivor i formen. Skiva ett par bananer och lägg på. Stek 1-2 pkt bacon, låt rinna av på hushållspapper. När det har svalnat, klipp i bitar över bananerna. Gör en redning med lite vetemjöl, ketchup/chilisås och ca 3-4 dl matlagningsgrädde. Svartpeppar, och lite smulad grönsaks/vitlöks/persilja fond. Vispa och häll över. In i ugnen 225 grader. Efter halva tiden häll, ta ut formen och strö över 2 dl salta jordnötter. Grädda sen färdigt. Låt svalna lite. Servera med ris och sallad!

Nu vill jag berätta lite mer om New York! Söndagförmiddagen tog vi det lite lugnt. Hade haft två INTENSIVA dagar och behövde softa lite. Men vid lunchtid åkte vi till Times Square! Det är ett stort torg (där ingen trafik får köra) och höga skyskrapor + de kända reklamskyltarna överallt. Man tappar andan lite! Ja, det är inte som alperna i Österrike, men imponerad blev jag! Där ligger affärer vägg i vägg med teatrar och restauranger. Vi behövde äta och styrde kosan först till Hard Rock café, men där var det för lång kö. Vi gick istället till "Planet Hollywood". En restaurang med massor av bilder och handavtryck - i gips - av kändisar. En del av interiören var rekvisita från många Hollywoodfilmer. Kul ställe faktiskt och tjejerna gillade det. När middagen var avklarad letade vi oss fram till en kyrka som ligger vid Times Square. David Wilkerson som är känd från böckerna "Korset och stiletten" och "Synen", startade kyrkan för många år sedan. Han har alltid haft ett STORT hjärta för människor i nöd. Så det var inte konstigt att den som predikade denna eftermiddag hade tidigare i sitt liv, varit uteliggare. Kyrkolokalerna är en gammal teater och när vi kom in där så var det en mycket speciell atmosfär. Inte på grund av byggnaden utan på grund av Guds närvaro. Gudstjänsten hade börjat (de har tre varje söndag) när vi kom in. Det var fullt med människor (flera tusen). Det var en underbar lovsång; en kör sjung och det var härligt gung i sången & musiken. Predikan var uppmuntrade; han talade om att inte vara rädd när vi möter svårigheter, utan veta att Gud har kontrollen.

Kvällen avslutades i Empire state building. Ett fantastisk utsikt men om jag jämför med Eiffeltornet i Paris så tyckte jag att det var häftigare!

Ja ha, hade tänkt lägga ut många bilder nu, men det krånglar på makens dator. Gör det i morgon i stället...

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar