måndag 11 oktober 2010

I am back

Strax före midnatt i går var vi hemma. Borta bra men hemma bäst! Always! Barnen sov, men Hjalmar bildade en stor välkomstkommitté :o)



Resan till U.K i tisdags var seg. Först var planet över en timme försenat och när vi väl kom fram så hade vi några timmars bilresa innan vi var i Basingstoke. Dave & Chris Richards som är våra mentorer och nära vänner till oss, vår familj & kyrka bor i Oakley, utanför Basingstoke (geografiskt 1 timme tågresa sydväst från London).

Mats & Monica, kompisar från Västerås, skulle också bo hos dem.

Vi har haft vänner från England i vårt hem många gånger de senaste 15 åren. Och vi har varit i England många gånger. Något jag lärt mig av dem är att göra det mysigt för sina nattgäster. Ibland hinner jag inte, men ofta, vid gästsängarna, ställer jag fram vatten, nötter & choklad, små badprodukter, inredningstidningar mm. Jag hoppas att varje gäst ska känna sig lite extra välkommen. Nu kommer kanske min kusin Maria protestera ;o) för jag är inte lika noga när hon är på besök ;o). Ska bättra mig!



Och det är likadant i England. Här är vattnet.



Chokladen & tidningarna.



Allehanda hudvårdsprodukter.



Dave & Chris bor i ett jättefint hus. Men deras inredning bär TYDLIGA spår av skandiavisk inredning (syns inte så väl på dessa bilder), men de har inte ett typiskt engelskt hem. Engelsmän har ofta väldigt fina sovrum, men satsar inte lika mycket på sitt kök. De drar igen gardinerna (som är tunga) varje kväll. De har heltäckningsmattor överallt. Och använder inga soffbord, alltså mellan sofforna. Men så gör således inte Dave & Chris. Fast de har fina sovrum!!







Det finns lite funderingar bland kvinnorna i vår kyrka att göra en resa till England tillsammans. Till London, Oxford, kusten mm. Vi får se om det kan bli av. Vem är på?
Och du behöver INTE vara med i vår kyrka för att hänga på. Kravet är att du är kvinna :o)

Au revoir!

1 kommentar: